SEZÓNNA PONUKA

Diviak na červenom víne

Diviak na červenom víne
Prísady
  • 1 kg mäsa z diviaka
  • 60 g oleja
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 50 g cibule
  • 30 g hladkej múky
  • 10 g cukru
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1 dl červeného vína
  • soľ
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • borievky
  • voda
  • citrónová šťava alebo ocot
Postup

Mäso z diviaka dáme na 4-5 dní do moridla.

Potom ho vyberieme, čistou utierkou osušíme a opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme pokrájanú cibuľu a zeleninu z moridla, bobkový list, čierne korenie a tlčené borievky, posolíme, podlejeme vodou a dusíme.

Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a povaríme.

Nakoniec pridáme cukor, víno, citrónovú šťavu alebo ocot. Hotovú šťavu pretrieme cez sito a nalejeme na pokrájané mäso. Podávame s knedľami alebo s makarónmi. 

Servírujeme s knedľami alebo s makarónmi.