Danielie stehno na staročeský spôsob

Danielie stehno na staročeský spôsob
Prísady
  • 1 kg danielieho stehna
  • rozdrvené borievky
  • 1 veľkú cibuľu
  • 100 g loja alebo slaniny
  • 2 bobkové listy
  • vetvičku rozmarínu
  • nastrúhanú kôru z 1/2 citróna
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 PL stragonového octu
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 dl kyslej smotany
  • soľ
Postup

Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, omyjeme a osolíme.

Slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak a ocot. Pomaly dusíme v rúre.

Keď je stehno mäkké, dočervena ho opečieme, šťavu necháme vypiecť, zaprášime múkou, podlejeme vodou a zahustíme smotanou.

Stehno nakrájame a podávame s omáčkou a s knedľou.