Cesnakový bôčik

Cesnakový bôčik
Prísady
  • soľ
  • nové korenie
  • čierne korenie
  • 1 kg odkosteného bôčika
  • 1.5 kg bravčového bôčika
  • cesnak
  • cibuľa
  • mletá červená paprika
  • olej
  • voda
  • bobkový list
Postup

Umyjeme bôčik v studenej vode (ak je s kosťou, odstránime ju). Pripravíme cesnak, cibuľu, bobkový list a korenie. Všetko dáme spolu variť do hrnca s vodou a pridáme 2 PL soli. Varíme do mäkka, na minimálnej teplote (asi 1,5 hodiny).

Potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť.

Cesnak (asi 3-4 kúsky) prelisujeme cez lis alebo rozpučíme nožíkom, pridáme trošku (čajovú lyžičku) oleja a červenú papriku. Zmes premiešame a natrieme na bôčik. Potom ešte na chvíľu (pred podávaním) uložíme do chladničky, aby viac stuhol.

Pred podávaním necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Podávame so žemľou alebo chlebom.