Bravčové stehno v jemnej omáčke

Bravčové stehno v jemnej omáčke
Prísady
  • 0.6 kg bravčového stehna
  • 100 g anglickej slaniny
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 150 ml červeného vína
  • 1 veľká cibuľa
  • 200 ml kyslej smotany
  • olej
  • 1 čl kari korenia
  • mleté čierne korenie
  • cukor
Postup

Bravčové stehno pokrájame na rezne, zľahka naklepeme, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.

Na rozohriatom oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľku,okoreníme kari korením a premiešame .

Pridáme mäso, na tenké plátky pokrájanú slaninu a spolu krátko opražíme

Na jemnom strúhadle nastrúhame očistenú koreňovú zeleninu, pridáme k mäsu, podlejeme vínom a dusíme takmer domäkka.

Potom mäso vyberieme a zeleninu s vývarom rozmixujeme. Omáčku zriedime s vodou a necháme zovrieť.

Následne vložíme mäso naspäť do omáčky a podľa potreby varíme, kým nie je mäkké.

Nakoniec omáčku zjemníme pridaním rozšľahanej smotany, ktorú za stáleho miešania vlejeme do omáčky.

Podávame s ryžou alebo cestovinami.