SEZÓNNA PONUKA

Bravčové stehno na rozmaríne

Bravčové stehno na rozmaríne
Prísady
  • 1 kg bravčového stehna
  • 75 g syra mascarpone
  • 150 ml bieleho vína
  • 1.5 PL rozmarín (alebo 3 vetvičky čerstvého rozmarínu)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 ks čerstvý fenikel
  • čierne korenie
  • soľ
Postup

Bravčové stehno nakrájame na rezne a naklepeme. 3 vetvičky rozmarínu rozlámeme na menšie kúsky a cesnak prelisujeme. Rezne potrieme cesnakom a rozmarínom a osmažíme na olivovom oleji.

Na olejom vymastený pekáč poukladáme nakrájaný čerstvý fenikel, ktorý pokvapkáme olivovým olejom. Na kúsky feniklu rozložíme bravčové rezne. Osolíme, okoreníme a pečieme 30 minút pri teplote 220°C.

Zatiaľ, čo sa nám mäsko pečie, nalejeme do panvice s olivovým olejom víno a na miernom ohni varíme, až kým sa asi 1/3 nevyparí.

Potom k vínu za stáleho miešania pridáme mascarpone, lístky feniklu a rozmarínu, soľ a korenie.

Pripravenú zmes nalejeme na mäso. Hotové jedlo ozdobíme rozmarínom.

Podávame so zemiakovou kašou alebo zapečenými zemiačikmi.