Bravčové srdce na slanine

Bravčové srdce na slanine
Prísady
  • 1 cibuľa
  • 40 g masti
  • 30 g hladkej múky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 40 g slaniny
  • 0.5 kg bravčového srdca
Postup

Bravčové srdce očistíme od blán a žiliek, rozkrojíme na polovičky, dobre vyčistíme, prešpikujeme časťou slaniny, osolíme a okoreníme.

Na drobné kúsky nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na masti, zalejeme trochou vody, pridáme srdce a dusíme pod pokrievkou dozmäknutia. Pri dusení ho obraciame a podlievame vodou.

Mäkké srdce vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozšľaháme a dobre prevaríme. Do hotovej omáčky vložíme srdce pokrájané na porcie, prehrejeme,pridáme zvyšnú rozškvarenú slaninu, pokrájanú na kocky.

Podávame so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom.