SEZÓNNA PONUKA

Bravčové pliecko na znojemský spôsob

Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Prísady
  • 0.5 kg bravčového pleca
  • 4 strúčiky cesnak
  • 1 cibuľa
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 čl horčice
  • 1 menšia mrkva
  • ½ malého zeleru
  • 3 sterilizované uhorky
  • 3 PL sterilizovaného hrášku
  • 2 PL sladkej smotany,
  • 3 PL oleja
  • soľ
Postup

Očistené umyté mäso vcelku opečte na horúcom oleji zo všetkých strán. Osoľte, pridajte pokrájanú cibuľu, cesnak a paradajkový pretlak. Krátko restujte, podlejte vodou a duste domäkka. Mäkké mäso vyberte z panvice a odložte do tepla.

Výpek dolejte vodou, pridajte na rezance pokrájanú mrkvu, zeler a 1 čl horčice. Varte asi 5 min.

Do uvarenej omáčky pridajte hrášok a na tenké plátky pokrájané uhorky, prevarte a zjemnite smotanou.

Podávajte s knedľou, zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou.