SEZÓNNA PONUKA

Bravčové plátky so zeleninou

Bravčové plátky so zeleninou
Prísady
  • 1 kg bravčového stena bez kosti
  • 1 kg bravčové karé s kosťou
  • 1 kg bravčového karé bez kosti
  • 1 ks brokolica
  • 1 menši karfiol
  • 2 naberačky vývaru
  • rasca
  • 1 čl hladkej múky
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • mleté korenie
  • soľ
  • vegeta
  • bravčová masť na vyprážanie
Postup

Mäso nakrájame na rezne (na okrajoch narežeme), naklepeme, osolíme a okoreníme. Z každej strany posypeme mletou rascou a obalíme v múke. Takto pripravené rezne osmažíme z oboch strán na rozpálenej masti.

Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľku, pridáme papriku, hladkú múku a zalejeme vývarom (môžeme použiť aj vývar z jednej kocky bujónu). Chvíľku povaríme a pridáme osmažené plátky mäsa.

Ružičky karfiolu a brokolice zalejeme vriacou vodou do ktorej pridáme trošku soli alebo vegety, chvíľku povaríme, scedíme a podávame s mäsom a opečenými zemiakmi.