SEZÓNNA PONUKA

Bravčové marinované stehno

Bravčové marinované stehno
Prísady
  • 0.5 kg bravčového stehna
  • 2 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • mletá červená paprika
  • vegeta
  • 1 PL olej
  • 1 PL kečup
  • 1 PL horčica
  • 1 strúčik cesnaku
  • 150 g kukuričného škrobu (Maizena, Gustin)
Postup

Zmiešame horčicu, kečup, olej, soľ, vegetu, majorán a mletú papriku. Pridáme trochu korenia, jeden strúčik prelisovaného cesnaku, lyžicu maizeny a dve celé vajcia.

Do takto pripravenej marinády vložíme mierne naklepané rezne z bravčového stehna, ktoré už neposolíme. Rezne necháme marinovať do nasledujúceho dňa.

Na druhý deň opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.

Podávame so zemiakmi, hranolkami, grilovanou zeleninou, prip. dipom.*

Dip: zmiešame 150g bieleho jogurtu a 150 g kyslej pochúťkovej smotany, pridáme 1čl horčice, 1 čl kečupu, roztlačený strúčik cesnaku, soľ a 1 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate.