Bravčové koleno s fazuľou a kyslou kapustou

Bravčové koleno s fazuľou a kyslou kapustou
Prísady
  • 1 kg bravčové koleno zadné
  • 1 kg bavorského kolena
  • 1 kg bravčové koleno predné
  • 0.5 kg bravčové koleno vykostené
  • 100 g cibule
  • 400 g kyslej kapusty
  • 2 bobkové listy
  • 250 g sterilizovanej bielej fazule
  • soľ
  • biele korenie
  • čerstvý rozmarín
  • olej
Postup

Koleno umyjeme, osušíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. oleno umyjeme, osušíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Plech vymastíme, položíme naň polovicu na kocky pokrájanej cibule, kapustu, koleno, pridáme bobkový list, rozmarín a asi 2 dcl vody.

Vložíme do vyhriatej rúry na 200°Ca pečieme asi 2 hod.

Na panvici si zohrejeme olej a podusíme na ňom zvyšnú cibuľu, pridáme mäkkú fazuľu a za stáleho miešania všetko zohrejeme. Mierne osolíme a okoreníme.

Koleno servírujeme obložené kapustou a fazuľami. Ako prílohu podávame chlieb, alebo zemiaky.