SEZÓNNA PONUKA

Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou

Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou
Prísady
  • 0.5 kg bravčovej panenky,
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • korenie na divinu
  • olej
  • 3 PL čerstvé alebo mrazené čučoriedky (čučoriedkový džem)
  • 1 dl červeného vína
  • 1 dl vody
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 väčšie hrušky
  • 600 g zemiakov
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • 1 čl med
  • citrón
Postup

Bravčovú panenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Necháme chvíľu odstáť a opečieme z oboch strán.

Vo výpeku z mäsa rozpustíme maslo, podlejeme vodou a červeným vínom. Pridáme čerstvé alebo mrazené čučoriedky (môžeme nahradiť 2 PL čučoriedkového džemu),mierne posolíme a okoreníme čiernym korením a korením na divinu. Zmes krátko povaríme. Následne zahu

Hrušky rozrežeme na štvrtinky, vyberieme jadierka a dáme na papier na pečenie ( môžeme pokvapkať troškou medu a citrónovej šťavy) . Zapečieme ich v rúre rozohriatej na 180°C cca 15 min.

Uvarené zemiaky rozpučíme, vychladnuté osolíme, pridáme múku. Z vypracovaného cesta vytvarujeme valček, ktorý nakrájame na kolieska, obalíme vo vajci a strúhanke a vysmažíme.

Panenku polejeme čučoriedkovou omáčkou a servírujeme so zemiakovými kolieskami a pečenými hruškami.