SEZÓNNA PONUKA

Bravčová krkovička so zeleninou z jedného hrnca

Bravčová krkovička so zeleninou z jedného hrnca
Prísady
  • mleté čierne korenie
  • 0.75 kg bravčovej krkovičky,bez kosti
  • 1 kg bravčovej krkovičky s kosťou
  • 40 g bravčovej masti
  • 150 g mrkvy
  • 1 pór
  • 150 g fazuľových strukov
  • 150 g zeleru
  • 150 g bielej kapusty
  • 100 g cibule
  • 0.5 kg zemiakov
  • 0.7 l vývaru
  • tymián
  • majoránka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • pažítka
  • soľ
Postup

Mäso nakrájame na kocky, okoreníme, opečieme na masti.

Cibuľu nakrájame najemno, mrkvu a zeler na hranolčeky. Kapustu pokrájame na hrubšie kúsky a pridáme spolu so zelenou fazuľkou k masu . Zmes v hrnci krátko podusíme.

Prilejeme vývar, okoreníme tymiánom a majoránom. Podusíme na miernom ohni pod pokrievkou cca 45 min.

V polovici úpravy pridáme na kocky nakrájané zemiaky, pór a dovaríme.

Hotové posypeme pokrájanou pažítkou a petržlenovou vňaťou.

Podávajte ako všetky jedlá z jedného hrnca - vo veľkej mise.