Bravčová krkovička na víne

Bravčová krkovička na víne
Prísady
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1.5 kg bravčovej krkovičky bez kosti
  • 2 kg bravčovej krkovičky s kosťou
  • 4 PL oleja
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml červeného vína
  • 4 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup

Umyté mäso rozdelíme na štyri kusy, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Prudko opečieme na oleji z oboch strán a preložíme do pekáča.

Na 1 lyžici olivového oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku a zalejeme červeným vínom. Pridáme kečup a dusíme 10 až 15 minút.

Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme v rúre domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme.

Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.