Borisove steaky

Borisove steaky
Prísady
  • rasca
  • 1 kg bravčovej krkovičky s kosťou
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL medu
  • oregano
  • 1 PLa horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
Postup

Bravčovú krkovičku nasekáme na plátky aj s kosťou. Mäso zľahka naklepeme, okoreníme mletým čiernym korením (nesolíme).

V miske zmiešame 1 PL medu, 2 PL horčice, 1 dl olivového oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tymian, oregano a zmes dobre pomiešame. Touto zmesou  potrieme zvlášť každý steak.

Potom poukladáme mäso na seba do nádoby, zalejeme zvyškom zmesi. Necháme odpočívať niekoľko hodín v chladničke (najlepšie do druhého dňa).

Na panvicu nalejeme olej a sprudka opečieme z oboch strán. Ak chceme mať steaky menej krvavé, oheň zmiernime a ešte chvíľu pečieme.

Podávame s hranolkami alebo „ gazdovskými dukátikmi“.

TIP:príprava gazdovských dukátikov: umyté nové zemiaky nakrájame aj so šupkou na plátky hrubé cca 0,5 cm, vypražíme ako hranolky do zlatista na dostatočnom množstve oleja. Posolíme.