Baranina obložená zeleninou

Baranina obložená zeleninou
Prísady
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 4 PL tatarskej omáčky
  • 200 g zeleného hráčku
  • 20 g zeleru
  • 50 g mrkvy
  • 400 g zemiakov
  • 1 bobkový list
  • 150 g púru
  • celé čierne korenie
  • 1 kg baranieho pliecka
  • 500 g kelu
Postup

Baranie mäso dobre umyjeme a varíme. Neskôr do hrnca s mäsom pridáme pokrájané zemiaky, rozštvrtený list, cesnak, soľ. Pridáme celé čierne korenie,ružičkový kel, zelený hrášok, na kolieska pokrájaný pór, mrkvu a zeler. Všetko uvaríme.

Potom zeleninu a mäso vyberieme z vývaru. Mäso pokrájame na plátky, poukladáme na teplú misu, obložíme zemiakmi a zeleninou, polejeme tatárskou omáčkou a podávame.