Baranie pečené rebrá

Baranie pečené rebrá
Prísady
  • bobkový list
  • 0.8 kg baraních rebier
  • 8 strúčikov cesnaku
  • soľ
Postup

MARINÁDA: olej sušený cesnak, mletá rasca ,mleté čierne korenie, sušený rozmarín

Umyté a osušené baranie rebrá osolíme a potrieme marinádou pripravenou z oleja, zo sušeného cesnaku, z mletej rasce, mletého čierneho korenia a zo sušeného rozmarínu. Necháme odstáť 1 až 2 hodiny na chladnom mieste.

Rebrá preložíme do zapekacej misy, pridáme bobkový list, celé strúčiky cesnaku, podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri miernej teplote. Pred dopečením alobal odstránime, mäso potrieme zvyšnou marinádou a dopečieme.

Podávame s opečenými zemiakmi a nakladaným cesnakom.