Baraní pilaf

Baraní pilaf
Prísady
  • 1 malá červená paprika
  • 0.5 kg baranieho stehna
  • 3 dl vývaru z kostí
  • 200 g ryže
  • 3 PL oleja
  • 2 cibule
  • 1 malá zelená paprika
  • 2 čl mletej červenej papriky,
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 50 g strúhaného syra,
  • 1 čl nakladaného korenia
  • strúhaný zázvor
  • rasca
  • petržlenovú vňať na ozdobenie
  • soľ
Postup

Mäso nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno, speňte na oleji a mäso na nej za stáleho miešania opražte. Pridajte paradajkový pretlak, lyžičku papriky, rascu, korenie a zázvor, podlejte vývarom, osoľte a v tlakovom hrnci duste asi 35 min.

Ryžu sparte vriacou vodou, prepláchnite studenou vodou a primiešajte k mäsu. Prilejte asi 300 ml vody (alebo vývaru) a duste bez pokrievky na sporáku alebo v rúre domäkka (asi 20 min.).

Z paprík odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na drobné kocky. Trochu odložte na ozdobenie a zvyšnú papriku zhruba 10 min. pred dokončením pilafu nasypte na mäso s ryžou.

Hotový pilaf premiešajte, upravte na taniere, posypte strúhaným syrom a ozdobte zvyšnými kockami papriky a petržlenovou vňaťou.