Baraní chrbát pečený

Baraní chrbát pečený
Prísady
  • 1 čl hladkej múky
  • 3 dl vody
  • 1 kg baranieho chrbta
  • soľ
  • 2 PL masti
  • 1 čl paradajkového pretlaku
Postup

Z očisteného, umytého a osušeného baranieho chrbta čiastočne odsekneme rebrové kosti, osolíme a necháme v chlade odležať.

Potom mäso položíme na pekáč, prelejeme horúcim tukom a dáme do rúry piecť. Počas pečenia mäso obraciame a polievame vlastnou šťavou (výpekom).Podľa potreby dolievame malým množstvom horúcej vody a pečieme do mäkka.

Upečený chrbát zo šťavy vyberieme, dáme do čistého kastróla. Šťavu vydusíme na tuk, pridáme rajčiakový pretlak. Krátko podusíme. Potom šťavu zaprášime múkou a opražíme spolu s mäsom. Zalejeme vodou, rozmiešame a dobre prevaríme.

Šťavu precedíme, dochutíme podľa potreby soľou.

Pečený baraní chrbát sekáme na porcie, podávame na teplom tanieri a podlievame šťavou.

Vhodné prílohy: pečené alebo vyprážané zemiaky, prírodná zelenina, rôzne zeleninové šaláty.