Bačovský rezeň

Bačovský rezeň
Prísady
  • 300 g bravčového karé
  • 500 g bravčového karé s kosťou
  • 50 g prerastenej oravskej slaniny
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 ks čerstvé šampiňóny
  • 100 g oštiepok
  • 3 ks zemiaky
  • hladká múka
  • 1 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • olej na vysmážanie / bravčová masť
Postup

Bravčové karé nakrájame na štyri plátky, ktoré naklepeme, posolíme a posypeme korením. Na polovicu každého rezňa položíme kúsok slaninky, oštiepku, nakrájané kúsky cibuľky a šampiňónov. Rezne preložíme na polovicu, spojíme špáradlom, aby nám náplň nevytie

Pripravíme si zemiakové cesto z nastrúhaných zemiakov, múky, vajíčka, cesnaku, soli a majoránky.

Rezne obalíme v pripravenom cestíčku a vysmažíme v rozpálenom tuku do zlatista. Vysmažené rezne môžeme posypať troškou nastrúhaného tvrdého syra.

Podávame s varenými alebo opečenými zemiačikmi a zeleninovým šalátom .