Bravčová panenka na tymiáne s hubovou omáčkou

Bravčová panenka  na tymiáne  s hubovou omáčkou
Prísady
  • 0.6 kg bravčová panenka
  • 100 g sušené huby alebo čerstvé
  • 100 g čerstvé šampiňóny
  • 100 g čerstvé alebo mrazené huby (dubáky, suchohríby, kuriatka)
  • 1 dl olivového oleja
  • 1 dl olivového oleja
  • 1 dl smotana 33%
  • 1 dl vývar zo sušených húb
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvý alebo sušený tymián
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 strúčik cesnaku
Postup

Bravčovú panenku narežeme na 150 gramové kusy v tvare valca, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, zabalíme do alobalu a pečieme 12 minút.

Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a čerstvé huby, do ktorých pridáme pretlačený cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Sušené huby zalejeme studenou vodou, ochutíme soľou a necháme chvíľu postáť, aby zmäkli.

Do výpeku z čerstvých húb nalejeme vývar zo sušených.Premiešame s orestovanými hubami,necháme prejsť varom a na záver zjemníme sladkou smotanou. Ak sa nám omáčka zdá príliš riedka, môžeme ju zahustiť trochou maizeny alebo hladkej múky.

Pečenú panenku prelejeme hubovou omáčkou a podávame s opekanými alebo americkými zemiakmi.